На фона на ръста на заразените с COVID-19 bTV направи проверка спазват ли се противоепидемичните мерки и засилен ли е контролът в обществените места. 

В един от моловете още на входа предупреждават, че маските са задължителни, а движението е еднопосочно. Само няколко метра след охраната обаче откриваме първия, който нарушава това правило – не спазва стрелките за движение.    

Повечето посетители са с маски, но се виждат и такива без, или с поставени под носа. Сред нарушителите са и служители. На места забелязваме и струпване на хора.
Правим проверка в още два търговски центъра. Ситуацията е подобна.

От управата на моловете заявиха за bTV, че са инструктирали охранителите да предупреждават всички посетители да спазват противоепидемичните мерки и че самите те са проверявани от здравните власти.

Решаваме да проверим и каква е ситуацията в държавните учреждения. Пред V районно управление в столицата има огромни опашки и струпване без спазване на дистанция, заради наплива за подмяна на лични документи. Вътре обаче се допускат само хора с предпазни маски и то един по един.