Днес bTV Новините навършват 21 години. Една поредна година, в която се стремим да печелим и да оправдаваме вашето доверие. Търсенето на истината остава наша основна задача през годините.

Тази снимка е запечатала първата оперативка в нюзрума на bTV:

А този кадър издава вълнението на екипа при старта на първата емисия новини:

Вече 21 години продължаваме да се развиваме и да надграждаме. Планираме заедно и търсим най-добрия начин да ви разкажем и покажем. И винаги сме в надпревара с времето.

„Имам да проведа поне още 10-15 разговора до обедна емисия. Всичко може да се преобърне в последния момент, защото обедната емисия е може би една от най-тежките емисии през деня. Руми Стоилкова ще ми обяви резултатите от ЦИК, Канна Рачева с криминална тема и всички тези хора се готвят за живите си връзки“, разказа продуцентът Росен Цветков.

„Ние се надпреварваме с времето почти винаги. Понякога догонваме събитията, а и трябва да ги настигнем. Всичко в нашата работа се развива динамично“, каза от своя страна операторът Евгени Генов.

„Най-хубавото, но и най-трудно, е, когато новините се случват по време на самия ефир. Това е страхотно изпитание за всички колеги, за цялата апаратна. За асистент-режисьори, за дежурен репортер, отговорен оператор, звукове режисьор. Но когато си отразил новината и си я показал на хората, тогава удовлетворението е най-голямо“, каза продуцентът Елица Димитрова.

„Най-важното в нашата работа е екипът. Ние не можем един без друг. И наред с всеотдайността на професионалистите, които работят тук всеки ден за всяка емисия неуморно, бих искала да подчертая работата на нашите кореспонденти и в България, и в чужбина. И наред с това на нашите млади колеги, репортери и стажант-репортери, които работят всеотдайно, но наред с това имат късмета да се учат от най-добрите“, сподели Веселина Петракиева, главен редактор на bTV Новините.

„От самото си създаване в тази редакция работят хора, за които журналистиката е кауза. И затова смятам, че вече 21 години bTV Новините са мерило за качествена журналистика. Но има и една много важна съставка – тази работа се работи със сърце. И ние тук го правим по този начин – със сърце“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“.

И най-важното – ние сме един отбор. Безкомпромисни към качеството и винаги търсещи истината.