Десетки талантливи българчета ще развиват своите таланти в специализирани курсове, благодарение на bTV и "Фондацията". За поредна година "Tалантът обича всяко дете" осигурява стипендии за обучение в курсове по творческо писане, роботика, театър и други.

Бойко и Иван са по-известни на сцената като близнаците Туидълди и Туидълдъм от "Алиса в страната на чудесата". В Академията са от 5 години. Всичко започва, когато родителите на Бойко му търсят подходящо занимание, тъй като е свито дете.  

„Отговаряше само с „да” и „не” на въпроси, много интровертно дете с малко приятели и трудно общуване”, споделя майката на момчетата Станислава Стойчева. „Аз се запалих с надеждата да стана по-добър. И като виждам толкова много публика и всички тази актьори си казах, хайде и аз отивам на тази сцена, за да съм доволен от себе си”, казва Бойко.

Въпреки че са близнаци, Бойко и Иван имат различни интереси. Иван се занимава с роботика и рисуване, преди 2 години на шега влиза в театъра. Той посочва, че сцената му помага да общува с възрастните. „С това как да говоря - в театъра е важно как говориш, произношението на думите, как дори викаш, как произнасяш думите и това много ми помогна”, казва той.

Бащата Пламен Стойчев допълва, че Бойко за две години е успял да изиграе главна роля.  

Освен в общуването заниманията в академията помагат и в учебния процес. За Иван математиката вече е любим предмет, тъй като е тясно свързан с роботиката. „Поставят си вече цели, преди нямаха цели, беше им все едно, както дойде, докато сега вече знаят какво искат и в академията ги учат как да го постигнат”, категорична е майка им. 

"Талантът обича всяко дете" набира кандидати за обучение, творчество и реализация  на ученици от гр. София, на възраст между 6 и 16 години. Желаещите да кандидатстват за стипендията трябва да се запишат до 3 ноември.