В последния месец от миналата година bTV увеличи с нови 1,8 пункта преднината си пред „Нова телевизия”, чийто аудиторен дял през декември пада под 20% във всички изследвани таргет групи.

Така bTV увеличава преднината пред прекия си конкурент почти двойно.

През декември централната емисия на bTV Новините в 19 ч. е получила отлична оценка от над 1 млн. души, които всяка вечер са следили събитията у нас и по света чрез ефира на медията. Това е и най-гледаната новинарска емисия в топ 50, заемайки място в челната тройка (All 4+ и 18-49).

Поредицата bTV Репортерите и годишният обзор на събитията, направен от Гена Трайкова и Венелин Петков на 31 декември – 2016: Равносметката – също заемат челни места в месечната класация.

В първата десетка влизат още извънредната емисия на bTV Новините в деня на трагедията в Хитрино и предаването на Светослав Иванов „120 минути”.

Снимка: bTV

За пореден месец  „Тази сутрин” е отличникът при сутрешните блокове със среден дял от 46,1% (А4+) и повече от двойна преднина пред „Здравей, България” на „Нова”. При младите зрители лидерството на сутрешния блок на bTV е още по-категорично – с почти тройна разлика в аудиторния дял.

Най-гледаното спортно събитие през месеца е бил двубоят от Шампионската лига ПСЖ – Лудогорец, излъчен по bTV Action.

За втори пореден месец разликата в дела между тематичните канали на bTV и „Нова” е над 100% при младите зрители. В сравнение с декември 2015 г. разликата между каналите на двете групи през декември 2016 г. е скочила от 6% на 20%.