Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви от парламентарната трибуна, че другата седмица левицата внася вот на недоверие към правителството заради корупция. Остри реплики в пленарната зала размениха по този повод Корнелия Нинова и Даниела Дариткова.

Нинова обвини управляващите, че са довели държавата до разпад, а Дариткова отвърна, че в ГЕРБ не се чувстват застрашени от социалистите.

"Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ", заяви Нинова.

Лидерът на БСП коментира, че съществуват поне три реалности в момента в държавата - първата е пандемията от COVID-19, втората е социалната и икономическа криза, която идва след нея, и третата - най-опасната - разрушаването на държавността. По думите й все повече се засилва усещането, че пандемията се използва за политически цели.

"Случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта. Всяването на страх и затягането на мерките служи за прикриване на скандалите и закрепване на управлението", заяви Нинова.

Нинова информира още, че днес от левицата ще внесат предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуване на акции в ПИБ от държавната банка за развитие на занижени цени. До дни внасяме предложението за парламентарна комисия за липсващите 700 млн. лева от хазната, вследствие на лобизъм, задкулисие и скрити договорки в хазарта, посочи още тя.

Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Това каза в отговор председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя риторично попита опозицията дали точно сега иска да се яви на избори. Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще довърши своя мандат, категорична беше Дариткова. 

"Няма да позволим България да заприлича на БСП с празна каса, воюващи групи и без лидерство", каза още тя.