Кандидатът на БСП за кмет на район „Искър” Борис Цветков ще внесе в Министерски съвет, Столичен общински съвет и Министерство на вътрешните работи декларация и видеозаписи от балотажа, на които според него се виждат нарушения, информира БГНЕС.

По думите му кандидатът на ГЕРБ Ивайло Цеков, който беше избран за кмет на столичния район, контактува, организира и координира дейности с ромски лидери и криминално проявени лица.

Снимка: БГНЕС

Видеозаписите са направени от охранителна камера на магазин, който се намира в съседство до заведение, където са водени разговори, обясни Цветков.

„През целия изборен ден кандидатът за кмет на ГЕРБ е контактувал с известни на органите на реда, а и на самия кв. „Дружба”, лица с характерни имена Боци, Черния и т.н. Според ОИК разликата е само 114 гласа. Открихме няколко протокола – например в 17 секция гласувалите с невалидна бюлетина са Борис Цветков са половината, отколкото в целия друг район”, допълни социалистът.

Снимка: БГНЕС

От левицата настояват премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов – да се разграничи действията на на Цеков и да се спре клетвата на избрания кмет Ивайло Цеков.