Утре БСП ще реши каква да е съдбата на депутата Георги Стоилов, чийто брат е бил част от престъпна група за изнудване. Шестима от членовете на бандата, които са действали в Русе, остават в ареста.

Престъпната група беше разбита в събота и се предполага, че начело на нея бил братът на депутата социалист Илия Стоилов. Според свидетелски разкази Илия се хвалел, че има позиции в съда и полицията в Русе.

"Ние сме различни хора, той е бизнесмен, занимава се с бизнес, аз съм политик, с политика, затова са ме и избрали като народен представител”, заяви депутатът от БСП Георги Стоилов.

Той не мисли да подава оставка и предполага, че атаката идва от ГЕРБ.    

"Надявам се тези мои опасения да не се окажат верни, че на база на нашите данни, които изнесоха колегите за тези шуробаджанащини в определени области, да не е това ответен удар", коментира още депутатът.

БСП утре ще изслуша Стоилов.

В бандата, която действа от 2015 г., се оказа и синът на шефа на русенския КАТ. Баща му е шокиран от разкритията.

Той подчерта, че синът му е пълнолетен гражданин и носи отговорност за постъпките си.

„След като е прекрачил границите на закона, съответно ще си понесе последствията. Това по никакъв начин не се свързва с моята работа, аз съм дългогодишен служител и стриктно съм си изпълнявал задълженията като такъв”, категоричен беше началникът на русенския КАТ.

Манов, казва, че си е вършел съвестно работата през годините и няма да подава оставка.