Станимир Баев беше избран за кандидат за кмет на социалистите в община Бургас за предстоящите местни избори. Това съобщиха от пресцентъра на БСП - Бургас след проведена общинска конференция в областния град, цитирани от БТА.

Баев е заместник директор на Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков" в Бургас. Той бе една от петте кандидатури. Завършил е Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“. Притежава бакалавърска и магистърска степен по „Специална педагогика“ с втора специалност „История“ както и бакалавърска степен по „Стопанско управление” от Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Баев е магистър по „Трудова и организационна психология” от СУ „Св. Климент Охридски”.

От 2001 година работи като педагогически съветник, а от ноември 2005 година е назначен на работа в бургаската математическа гимназия.

По време на конференцията на БСП в Бургас делегатите са определили и кандидатите за общински съветници. Те са общо двадесет и трима. Водач на листата ще бъде Станимир Баев, следван от Чанко Мирчев, Христо Панайотов и Живко Господинов. Пети е Николай Тишев, шести – Любен Чардаков. Седмо място заема лидерът на жените – социалистки Тинка Желязкова. На осма позиция е Евгения Карайчева.

На конференцията присъстваха заместник председателят на БСП Атанас Зафиров и народният представител от парламентарната група на Коалиция „БСП за България“ инж. Петър Кънев.