Конфликтен и агресивен - така описват задържания за жестокото убийство в Стара Загора 57-годишен мъж.

Съседи твърдят, че многократно са подавали сигнали в полицията, а след бруталното престъпление хората от квартала живеят в страх.

Снимка: bTV
Убийството, което разтърси Стара Загора, е основна тема в квартал "Три чучура". Контейнерите, в които случаен минувач открива разчленена жертвата, са на метри от кварталния магазин.

Снимка: bTV

Шокирани са съседите на обвинения за бруталното убийство. Описват го като груб и конфликтен, без постоянна работа. Голямата му слабост - алкохола. Иван Колев разказва, че повод за последния скандал била беседката пред блока.

Снимка: bTV

"Бях направил една беседка тук и само бабите се събираха. Той ходи да се разправя с тях. Конфликтен, защото... постоянно чупеше там прозорците, стъклата, за да може да влезе", споделя мъжът.

Снимка: bTV

Според разследващите убийството е станало в жилището на задържания, след което той се опитал да прикрие следите си.

Никой не се намесил, а скандалите от апартамента били ежедневие.

Снимка: bTV

"Винаги, като се напият, карат се, бият се. Карти като играят - започват да се карат, да хвърлят. МВР-то са идвали, чукат хората, не отваря. Правихме подписка да го изгоним", споделят съседи.

Снимка: bTV

Експертизи ще докажат кога точно е извършено убийството. Очаква се от Прокуратурата в Стара Загора да поискат за обвиняемия най-тежката мярка задържане под стража.