Задържани са двамата, пребили шофьор на автобус край Карлуково. Случаят е от събота, а до агресията се стигна след лека катастрофа на пътя. Мъжът е със счупена челюст. 

Снимка: bTV

22 юни, пътят Карлуково- Луковит. След лека катастрофа между автобус и кола се стига до скандал между шофьорите. Малко по-късно пристигат още няколко коли с мръсна газ.

Започва и физическата агресия срещу шофьора на автобуса. Той е превозвал туристи, сред които и деца. Непознатите и дошли сред инцидента мъже го ритат в гръб. Жена се опитва да му помогне, но без успех.
 
Автобусът е туристически. На път към пещерата Проходна е ударен от черен лек автомобил, казва за bTV представител на фирмата. Крием лицето ѝ от съображения за сигурност. Казва ни, че агресия е имало и към шофьора, и към екскурзоводката.

Снимка: bTV


 
„Получила е няколко удара с леки синини е в областта на корема. Шофьорът ни е със счупена челюст, с шина на челюста, с удар по главата, цепнатина и счупено ребро. Те са били нападения с боксове, ножове, удари, ритници“, разказва Елина Михайлова, представител на фирмата.

Допълва, че до агресия се стига заради неправилна маневра от леката кола. И тя, и останалите пътници звънят на 112. Първият патрул идва 20 минути по-късно.
 
„При лек ляв завой лекият автомобил не е успял да удържи завоя. Казаха ми, че е бил с висока скорост“, допълва Елина Михайлова.

От полицията уточняват, че е образувано досъдебно производство. А от прокуратурата – че ще поискат постоянен арест на двамата мъже.

„Двете лица - баща и син, са установени от органите на полицията. Бащата - С.П. и синът - Р.П. са привлечени като обвиняеми, умишлено и по хулигански подбуди са причинили средна телесна повреда на шофьора А. А, изразяваща се в травматично счупване на челюст“, посочват от прокуратурата.

Разследването продължава. С постановление на наблюдаващия прокурор  двамата мъже са задържани за срок до 72 часа.