Броени дни остават до началото на новия мотосезон. На този фон от столичната полиция отчитат спад на инцидентите с мотористи. И все пак черната статистика сочи – 111 тежки катастрофи, 5 убити и още 111 ранени при инциденти с мотори за миналата година.

Анатоли е сред пострадалите мотористи. Преди няколко месеца е пометен от водач на автомобил в столицата, който извършвал маневра на пътя:

„Блъсна ме отстрани и си продължи без да спре да ми окаже нужната помощ или да види въобще какво се е случило”, разказва мъжът.

Анатоли не подава сигнал в полицията, защото било тъмно и не видял номера на колата, но заради агресивното поведение на водача пострадал сериозно. Три месеца е лекувал счупена ключица.

Полицията отчита, че катастрофите с мотористи до май са малко, но през лятото рязко се увеличават.

„Причините са общи, но една голяма част от водачите на леки и товарни автомобили не се съобразяват с мотоциклетистите”, заяви Тенчо Тенев от СДВР.

В събота шествието на мотористите ще тръгне от Храм паметника „Александър Невски”, ще премине по ключови улици и булеварди и ще завърши в „Бояна”. Очакванията за лошо време няма да разколебаят хората на две гуми да излязат на пътя.