Брекзитът постави пред шах и мат британците у нас.

Заради излизането на Великобритания от Европейския съюз британец, който от шест години пребивава в севлиевското село Крушево заедно с приятелката си, иска политическо убежище у нас.

Джонатан Тейлър, който преди четири години демонстрира привързаност към българските традиции, възпявайки ракията, днес е изправен пред дилема.

Снимка: bTV

Имаме нужда някой да каже: „Да, вие можете спокойно да останете в България, независимо какво прави Великобритания“, казва Тейлър.

Със задействането на 50-и от Лисабонския договор за излизането на Великобритания от Европейския съюз Джонатан трябва или да се върне на Острова, където няма нищо, или да разчита на виза, за да остане да живее и работи в България.

„Не искам да съм разменна монета. Аз имам права. Затова съм гневен. Вземат решения за гражданството ми без моето съгласие“, ядосва се той.

Снимка: bTV

Гневен на английската политика, певецът текстописец и нестандартен разказвач на българската история настоява за политическо убежище у нас. От месеци прелиства законите на Европейския съюз и твърди, че има право и ще подаде молба.

„Това е игра с живота на хората и имаме право на недоволство. Какво губя молейки за политическо убежище?! Нищо!“, казва Тейлър.

Вижте повече във видеото: