40-годишен мъж от Брацигово беше нахапан жестоко от домашно куче, порода питбул. Граждани от града започнаха подписка срещу отглеждането на бойни кучета.

Инцидентът става в края на юни. Тогава Васил заедно със своята съпруга Мария се прибират към вкъщи след вечеря. Минавайки покрай една от къщите, Васил е нападнат неочаквано от питбул. Кучето прескача вратата и захапва лицето му. Следват редица операции, престой в болница и възстановяване в домашна обстановка. Мъжът е с 32 шева на лицето и все още не се знае дали ще се наложат пластични операции.

"Прибирайки се вечерта към вкъщи, в 11.50 часа, минавайки по тротоара, на тази врата чух сблъсък по ламарината и лай на куче, инстинктивно се обърнах и в следващия момент усетих как кучето ме захапа за лицето...Усетих как лицето ми се обля в кръв”, разказа пострадалият.

Мъжът обясни, че не е провокирал животното по никакъв начин. Оказа се, че кучето е ухапало жена по ръката преди време. Тя обаче не е подала оплакване, а собствениците са поели разходите по лечението й.

Заради този инцидент хората от Брацигово се организираха и събират подписка с искане да се забранят бойните кучета в града и по-конкретно да се махне кучето, което е причинило този инцидент. Досега са събрани 320 подписа.

Искането ни е това куче да не се отглежда в центъра на града, каза една от недоволните.

Кметът Васил Гюлеметов поясни, че сигнал за инцидента в общината не е постъпвал и общинската администрация не е била запозната със случая, по думите му преди всичко от добронамереност от живеещите на улицата, за да не се развалят отношенията със собственика.

Пострадалото семейство се надява на справедливост, но държи кучето да бъде махнато от къщата.