Близките на загиналата при инцидента Елена Горанова все още не са взели решение дали да съдят държавата.

Шофьорът Николай, който загуби сестра си, каза пред bTV, че не вярва виновниците да бъдат наказани. Росен Цветков се срещна с него.

Николай Николов разказа, че непрекъснато трепери и от две нощи не е спал. Той оцелява по чудо в тунела. Казва, че всичко станало неочаквано, за секунди.

„Както си карахме - ламарини, тръби, изпопадаха. В първия момент не разбрах. Излязох навън... И всички тези неща - върху покрива. Беше страшен трясък... Само извиках: "Сестра ми, какво става?" Въобще не ми отговори. Намерих я на задната седалка.

Нелепо е. Не мога да предположа, че ще падне нещо отгоре. Съдба... Ако бях изпревал още един метър, нямаше да се случи... Но ние сме били "късметлиите" да бъдем на това място”, разказва потърпевшият.

Близките на загиналата още не са решили дали да съдят държавата, но не очакват истинският виновник да бъде наказан.

„И вярвам, и не вярвам. При такива случаи винаги излиза, че няма виновен. Нещата се размиват, отговорността е колективна”, казва Николай Николов.

Според него виновни са отговорниците, които поддържат магистралите и тунелите, които по думите му не са си свършили работата.

„Както и всички останали в България - сяда на стола и не го интересува какво става в държавата... Не съм човекът, който ще дава правосъдие. Има хора за това - ако могат, да го направят... Нямам злоба. Има Господ - той ще каже кой е виновен, кой не е”.