Заради „Продължаваме промяната“ следващото правителство няма да се оправи без да  вдигне данъците. Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти във Видин.

„Следващото правителство ще трябва поне две години да връща заемите на това правителство“, заяви Борисов, според когото следващите управляващи ще бъдат посрещнати от „падежите на заеми“.

Според него „България отчита най-големия дефицит след Орешарски. Сега ще си платим заедно за дяволъка. Бебетата ще връщат тези заеми“.

Лидерът на ГЕРБ призова Корнелия Нинова да излезе и честно да каже, че изнасяме оръжие за Украйна и да спре да говори лъжи, че "Борисов иска да изнася оръжие".

„Г-жо Нинова , вие сте на власт, а не Борисов. Излезте и честно кажете: Изнасяме оръжие за Украйна. Това го знаят и децата", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново повтори тезата си поява на посредници при газовите доставки към България. По думите му страната ни няма резервиран капацитет за доставка на синьо горива през февруари, а това е направено от частна фирма.

„Ако има отговорни политици, защото е видно, че това ще завлече страната надолу по начин, по който няма оправяне - трябва да се поеме отговорност. Поради тази причина още през тези една-две седмици или в рамките на този парламент, или да се поеме политическа отговорност от всички - и от властта, и от опозицията, иначе това няма зашиване“, завърши словото си Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!