Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Банско, става ясно от видео във „Фейсбук“ профила му.

В Банско днес се очаква да пристигнат над 2000 антигенни теста. За купуването на бързи тестове в цялата страна правителството е отпуснало 15 милиона лева.

„В последните две години от различните програми близо 20 милиона са влезли в областта и региона. Хората в Банско го заслужават. Имат си действащ кмет много добър“, каза Борисов.

„Правим тези проекти в условия на пандемия. Това го правим, защото много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Дори и в Банско не сме спрели туризма“, подчерта премиерът.

„Убеден съм, че министърът и здравните ни власти ще направят така, че да направим една чудесна ваксинация за пример. Убеден съм в лекарите и медицинските сестри. В понеделник да се договорите. Стартираме и мисля, че ще се представим добре“, заяви Борисов.

„Февруари беше затворен Банско, а сега през януари е отворен. Той е един от малкото курорти, които работят в момента и хората могат да се радват на чистия въздух, планините и да ползват СПА центровете”, допълни той.