„Ние сме Европа и Европа трябва да бъде такава, каквато ни харесва. Това означава просперираща, с високи доходи и сигурност, справедливост и свобода". Това каза премиерът Бойко Борисов на излизане от 78-мо училище „Христо Смирненски", където по традиция гласува в родния си град Банкя.

Борисов отказа да коментира изказванията на държавния глава.

„Приемам президента Радев за политически лидер. Той беше политически активен в тази кампания и работеше за БСП”, заяви премиерът.

„Трябва да се публикуват ексзитполовете”, смята премиерът, според когото всяка агенция трябва да носи отговорност за оповестените от нея данни и това е един от начините.

Снимка: Ладислав Цветков

„Не гледам информацията на агенциите и съм забранил да ми ги казват”, сподели премиерът и допълни, че ще види резултатите от изборите утре и според тях „партиите трябва да си продължат реформите”, категоричен е Борисов.

„Където има диктатури и режими, има голяма избирателна активност. В Европа е спокойно и затова не се гласува”, коментира премиерът ниската избирателна активност.

„Ние сме иноватори в машинното гласуване в Европа", заяви Борисов, който сподели, че и той би се пробвал да гласува машинно, ако не е имало проблеми с машините.