Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов. Трябваше да го изберат за шест месеца, да започне да работи, да подреди нещата, пък после да ги остави да работят. Както си сменя кандидатите за министри, така и утре ще го смени това момче.

 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Котел.

 

„Всички видяхме коварството на Румен Радев – данъчен измамник беше назначен за финансов министър. Много умен финансов измамник според неговите съдружници. Той дори вчера в прессъобщението си излъга - че имало приходи в бюджета – взел над 400 милиона от AM "Хемус" и ги написал като излишък, добави той.

По думите му в един момент Румен Радев е видял, че e мит, че той може да е успешен чрез служебното си правителство и решил да отмъсти на Трифонов.

„Започнаха да натискат с Илияна Йотова бързо да се излъчи министър-председател. Който и да беше сложил Слави Трифонов, той щеше да бъде „тричан", допълни Бойко Борисов. 

 

Според него вчерашният протест срещу ИТН, след връчването на мандата, е организиран от Радев и Божков, защото „те нямат нужда от стабилна държава“.

„Вчера станахме свидетели на друго – вътрешен министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, в България ГЕРБ отново ви победи и два дни мерихте двата процента от чужбина. Няма значение дали сме първи или пети. Мая Манолова с 5.01% се държи все едно е спечелила и си почва да пита, да иска, да говори и се чувства като победител“, заяви Борисов.

 

Той допълни, че няма да участват в разговори с партиите, които ще „загробят“ държавата.