Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите вследствие на пандемията от коронавирус, обяви премиерът. Сумата е 70 милиона лева.

Борисов днес направи серия от включвания на живо във „Фейсбук“. Той се включи на живо от кравеферма, където коментира и осигуряването на 504 милиона лева за бедните семейства през следващите години, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности.

"Всеки човек трябва да усети, че в пандемията не се говори само за маски и дистанция, а че трябва да се преодолее това гадно чудо. Няма да се мериш с другите финансови министри, а ще мислиш за всеки един човек по малките населени места", каза Борисов.

По-късно премиерът инспектира строежа на връзката Рудозем-Ксанти и новия граничен пункт. Проектът е за 80 милиона лева и ще е готов през февруари, за да има смолянският регион връзка с Гърция. След това Борисов посети и Широка лъка, където разговаря с кмета и местното население.

Премиерът посети обновената с пари от бюджета митрополия в Широка лъка с маска и напомни, че два пъти е бил глобяван, че не е носил маска на закрито.