Остри упреци за начина, по който се управлява държавата, отправи бившият премиер Бойко Борисов. От Стара Загора той критикува ситуацията с високите цени на тока и газа и обяви, че депутатите от ГЕРБ ще внесат в понеделник отново предложението болниците, училищата, социалните домове, храмовете и манастирите да плащат ток като битовите потребители - на регулирани цени. 

Борисов атакува остро и промените в „Булгаргаз“.

По думите на лидера на ГЕРБ смяната на ръководството на „Булгаргаз“ има два прочита:

„Пазар за милиарди, който в момента е държавен, да го дадат и него като търговците на ток да крадат стотици милиони и да го разбият. Две банди, хасковски, се бият в момента кой да вземе контрол“, каза Бойко Борисов. 

По-големият проблем са цените на тока, газа, горивата, заяви Борисов и обвини управляващите, че не правят нужното, за да се справят с кризата. Той даде пример с увеличените сметки на Старозагорската митрополия, където по-рано през деня се срещна с митрополит Киприан.

В същото време, държавата е тежко разделена и не е готова за избори, отбеляза Борисов. 

Той настоя зеленият сертификат да бъде незабавно отменен.

„И се надявам парламентаристите, говорете и с колегите от „Възраждане“, ние сме готови да подкрепим и конституционна жалба, но защо само за парламента? Нека да освободим народа от тази българска измишльотина, наречена зелен сертификат, европейският нека си стои“, коментира лидерът на ГЕРБ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!