Премиерът в оставка Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ в Банкя и обяви, че имат готови млади и нови кадри за кметове и министри. На срещата присъстваше и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Борисов упрекна президента Румен Радев, че бави процеса по връчване на втория мандат. Критика имаше и към „Има такъв народ“, на които предстои да се връчи вторият проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

„Защо настояваха толкова бързо да върнем мандата, а един месец след изборите не знаем какво ще правят. Хвърлиха се да правят комисии”, коментира лидерът на ГЕРБ и допълни, че според него новите изборни правила няма да позволят следващите избори да протекат нормално.

„Депутатът Трифонов, може би, не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата”, обърна се Борисов към членове на партията.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова беше завела при лидера на ГЕРБ млади общински съветници, шефове на общински комисии и агенции, които докладваха на Борисов как се развива София.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че иска София да се превърне в модерен и дигитален град: „Това искам от вас - да го направите и затова искам да кажете какво е направено в тази сфера и какво ще правите“.

„Направихме много - тангенти, булеварди, кръгови, мостове, шадраван, дори нямаше работещ като дойде ти. Тогава ние оправихме цялата инфраструктура, чак до АМ „Люлин“. Имаме с какво да се похвалим и още две години и половина искам да работите, както досега. После ще представим и нови кметове, както представихме нови министри", каза Борисов.

Председателят на Комисията по финанси в Столичния общински съвет Георги Георгиев показа на Борисов приложение за електронно купуване билети за цялата градска мрежа.

„Аз не проумявам как и защо ДБ и БСП в Столичния общински съвет не искат да продължим метрото и трябва за такива основни неща да спорим“, коментира Георгиев относно общественото обсъждане за разширяване на метромрежата и спора накъде да продължи линията.