ДАНС започва да проверява сигнала на Бойко Борисов за подслушванията. Агенцията е натоварена с тази задача от прокуратурата, която е сезирана от бившия премиер вчера.

Държавното обвинение е наредило на ДАНС да вземе обяснения по случая от Бойко Борисов, Георги Първанов, Румен Петков и Кристина Патрашкова от вестник „Галерия”.

В последния си брой изданието съобщи, че размразяването на проекта на Първанов АБВ и намеренията на участниците в него да изготвят собствена листа за евроизборите е подкрепено от бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според изданието Първанов и бившият вътрешен министър в правителството на Станишев Румен Петков са се видели неотдавна с Бойко Борисов в Банкя. Те са говорили за проекта на Първанов, а Борисов обещал финансова помощ за евроизборите. Другият спонсор на проекта бил бизнесменът Николай Гигов.

Патрашкова твърди, че в редакцията на вестника се пазят аудиозаписи, които доказват публикацията. Всички замесени в нея отрекоха тези твърдения, а Борисов сезира прокуратурата с твърдението, че пред дома му в Банкя се паркира автомобил ва МВР със записваща техника.

Срокът за проверката на ДАНС е 10 дни.