ГЕРБ-СДС сформираха парламентарната си група. Председател е Десислава Атанасова, а зам.-председатели - Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков.

"Мисля, че за всички стана ясно какви са манипулациите с машините. Видяха купения вот и тоталния натиск върху ГЕРБ", каза бившият премиер Бойко Борисов на среща с членовете на партията. 

Той цитира изнесените данни преди няколко дни, че в три секции от 39 проверени в чужбина има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване. Девет секции пък не са предали изборни книжа, сочи контролното преброяване.

По думите му единствено спрямо ГЕРБ има тенденциозно отношение и призова членовете на партията да не се поддават на провокации и да бъдат внимателни.

„Тези избори показаха, че твърдото ядро на партията е по-твърдо, отколкото си мислехме. И въпреки манипулациите, задържанията и разпитите, за да уплашат хората, разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат „Има такъв народ“ да излязат малко преди нас. А това нямаше никакво значение, защото и да беше обратното, ние нямаше да предложим правителство“, заяви Борисов.

По думите му държавата ще колабира, ако трети път отидем на избори „по вина на Радев“. Той изрази съмнение дали „Има такъв народ“ ще успеят да направят правителство, въпреки че е станал свидетел как Христо Иванов „коленичи пред Слави Трифонов“.

"На всичко са готови, само че не знам дали Слави Трифонов е готов. Познавам го добре, той е умен човек и като си гледа партньорите, като знае как Мая предаде БСП, как "Реформаторският блок" се врътна на втората година и ни изостави – не знам доколкото им има доверие. А в момента, в който се гласува правителството, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на гърба на Слави Трифонов“, смята Борисов.

Бойко Борисов отправи и упрек към бездействието на служебния здравен министър във връзка с коронавируса. Той каза още, че всички са видели, че Стойчо Кацаров е лъжец, но Радев продължава да стои зад него.

„Вие знаете как постъпвах аз. Това е моделът „Борисов“. Отдавна Кацаров щеше да бъде махнат, щях да съм отишъл и да се извиня на медицинските работници в „Пирогов“ и директорът на бъде върнат. Човешко е да сгрешиш, но веднага трябва да поправиш тази видна грешка. Същото щях да направя с проф. Кантарджиев“, изтъкна Борисов.

Според него ваксинационният процес в страната трябва да се възстанови и да се достигнат отново 35 000-40 000 ваксинирани на ден. Той поиска от всички членове на партията да се имунизират. Заяви и че самият той ще го направи, за да даде пример.