Бившият премиер Бойко Борисов изненадващо се срещна с македонския премиер Зоран Заев. Заев пристигна у нас за среща със Стефан Янев. За срещата стана ясно от живо включване във „Фейсбук“ страницата на Борисов.

„Служебното правителство има всички права. Може да преговаря, ако иска може да направи нов договор. Каквото желае. Но те ще избягат от отговорност. В същото време лъжат евроатлантическите партньори, че са за Северна Македония да влезе в ЕС“, каза лидерът на ГЕРБ на Заев в началото на срещата.

По думите му служебното правителство ще прехвърли цялата отговорност на следващия парламент.

„Днес ще имате доста срещи. Аз съм убеден, че ще ви кажат, че без парламент нищо не може да се направи“, каза още Борисов.

„Те ще дезертират. Нищо няма да излезе от днешната ви среща“, допълва Борисов.

По думите му трябва двете страни да се стремят към скрепяване на приятелството между младите хора, защото „ние вече сме към края на политическата си кариера“. „Младежките ни организации да направяте дин форум, защото те ще се мразят. Ние сме към края, по-младите ще имат проблеми“, казва Борисов.

„Ако не намерим как като две държави, две нации, два народа – играта на думи вече не е важна – да се разбираме, поколения млади македонци и млади българи ще се мразят“, каза лидерът на ГЕРБ.