Премиерът в оставка Бойко Борисов се срещна с пациенти в болницата, в която беше опериран вчера. По-рано днес той обяви и проектокабинета си оттам.

„Имам общо пет операции, а ти колко имаш“, попита Борисов една от жените в болничната стая.

Тя му отговори, че само на капачката, но не знае какво е това, след което премиерът в оставка „се похвали“, че вече всичко разбира от медицински термини.

"Станах ортопед вече, разбирам всичко. Само като ги слушам докторите какво си говорят, разбирам всичко", сподели с пациентите той. 

Борисов обаче призна, че за едно не ги е послушал - да не играе в футбол.

"Но акъл не расте, ритах", допълва в живото си включване във „Фейсбук“ Бойко Борисов.

Премиерът в оставка с окуражителни думи към министрите си 

По-рано Борисов се обърна с окуражителни думи към част от новите кандидат-министри - Любен Дилов-син, предложен за министър на туризма, и Калин Вельов, предложен за министър на културата.

„Ти си културтрегер, малко хора могат да излязат и да ти отговорят, а туризмът е пропаганда. Тези сценаристи, които така яростно използват обидни епитети, трябва да кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал, фирмата "7/8" развиваше ли се по твое време и защо ще са против?, обърна се Борисов към Дилов.

Той подкани Калин Вельов да използва връзките си в чужбина, където е завършил и поясни с доза ирония, че дори някой да предложи по-добри и по-красиви, те имат Вельов.

„Искам те по плочки с барабаните, нали виждаш на правната комисия момчето какво е - ние такива тигри знаете ли колко имаме в ГЕРБ. Я, малко се разголете и вие. Това явно е новата политика, отговорната политика", каза Борисов, допълвайки: "Искам да останем отговорни, да сте сериозни“.

Премиерът ще бъде изписан утре от болницата, каза самият той.