Изненадващо посещение на премиера Бойко Борисов във Враца, който инспектира важни обекти. На няколко пъти, седнал зад волана на премиерския джип, Борисов коментира и ситуацията с протестите.

Премиерът разгледа новооткритата волейболна зала във Враца. Посети и наскоро заработил завод за електроника на световни марки автомобили, в който са инвестирани 22 милиона лева.

Журналисти обаче не бяха допуснати в предприятието, а Борисов заяви, че това е най-модерният завод в Северна България. Борисов коментира и бюджетната ситуация у нас, свързана с коронавируса.

„Нека да стигнем края на август, когато ще имаме цялата сметка за полугодието. Тогава ще знаем колко е дефицитът, защото януари-февруари България вървеше нагоре. Ние все още като бюджет сме с най-нисък дефицит в Европа, така че края на август ще знаем разчетите и затова караме на по три месеца, за да бъде по-гъвкава и социалната политика“, заяви Борисов.

Зад кормилото на премиерския джип, придружаван от кмета на Враца и регионалния министър Петя Аврамова, премиерът коментира и обстановката с протестите у нас.

„Хората виждат, ама те искат да се сбият, искат да направят провокации. Това е най-лесното. Завод да направиш, сега тези ями и дупки, за един месец ще стане пътят. Това е следващият завод и то бижута, бижута немски“, каза още Бойко Борисов.

Премиерската инспекция продължи и на модернизиращото се трасе между Мездра и Ботевград.

По думите на регионалния министър България има нужда от такава отсечка, която да отпуши пътя на инвестициите в Северозапада.