Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов, както и бившият директор на пресцентъра на Министерския съвет Севдалина Арнаудова вече се намират в Седмо РПУ, предаде БНР, позовавайки се на свои източници.

По-късно адв. Менко Менков опроверга информацията, като заяви, че клиентът му е прекарал цялата нощ "на дървена пейка", като не е имало никакви разпити до момента.

Управлението се намира в близост до сградата на Главна дирекция "Национална Полиция", където се води разследването, по което тримата бяха задържани снощи. 

Днес трябва да стане ясно дали ще бъде удължено задържането им от прокурор или ще бъдат освободени.

От прокуратурата обявиха, че към 9 часа тази сутрин все още не разполагат с информация за извършените в условията на неотложност действия по разследванията. От държавното обвинение напомнят, че съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване "по неотложност", протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. 

"В случай, че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана", уверяват от прокуратурата.

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков заяви, цитиран от бТВ, че все още няма нова информация по задържането на клиента му.

„Бойко Борисов още не е разпитан. Как ще бъде разпитан без моето присъствие“, лаконично коментира адвокат Менко Менков и допълни, че чака информация.