Депутатите от ГЕРБ-СДС ще гласуват „против“ кабинет, предложен от „Има такъв народ“, заяви лидерът на бившите управляващи Бойко Борисов на брифинг.

„ГЕРБ-СДС трябва да се отдалечи максимално от партиите на омразата. Искаме да сме опозиция“, посочи Бойко Борисов. Нашите депутати не са търсени за разговори, възлагаме им да влязат в зала и да гласуват срещу правителството, добави той.

Приемаме, че ще има нови избори, заяви Борисов.

„Между предсрочните и редовните избори имаше илюзия, налагана от другите политически сили, че ще може да бъде създадено правителство без ГЕРБ - ние искаме да сме на разстояние от всичко това, което се случва“, заяви Борисов и добави, че ситуация в страната е „пълен хаос".

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват отново да отидем на избори, и че демокрацията било скъпо нещо. Демокрацията е голяма отговорност и може да се упражнява от свободни хора, които мислят“, отбеляза Борисов.

Според лидера на ГЕРБ машинният вот се манипулира и за това го няма никъде. Постигнахме рекордно ниска избирателна активност благодарение на това, смята Борисов.

За нас като партия всеки вариант е добър, но въпросът е какво е добро за хората, посочи Борисов. „Като се върнат хората от морето и ги „натиснат“ бързите кредити, като се влоши времето и се напълнят болниците, пак ще си говорим“, отбеляза той.

„Когато се създаде правителство, това ще покаже как ще се разполагат партиите и тогава нашият кандидат за президент ще бъде излъчен. Нека си завършим работата в изпълнителната власт като най-важна“, призова Борисов.