ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Той коментира кандидатурата на Манолова за кмет на столицата на предстоящите местни избори и подчерта, че управляващите многократно са ѝ помагали като омбудсман за законопроектите и инициативите, с които се е занимавала.

„Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. През целия ѝ мандат, въпреки съпротивата, всички нейни закони и стотици милиони, които искаше за хората с увреждания, ѝ бяха дадени“, подчерта Борисов.

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е „репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

„ГЕРБ мечтаеше за отмъщение и имаше цялата власт да го направи заради инсинуацията в Костинброд. Тази манипулация ни струва много проценти. Станишев и Манолова занесоха сигнала в прокуратурата. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, но аз не дадох. Точно обратното – казах, че такъв човек ни трябва за омбудсман”, каза още Борисов.

Снимка: Ладислав Цветков

„Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагала”, допълни той.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.