Правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово, който беше разрушен от придошлите води на река Места, обяви премиерът Бойко Борисов. 

"Мостът между село Блатска и Хаджидимово ще бъде изграден максимално бързо, веднага щом водата се оттече. В района изграждаме допълнителни предпазни диги. Реката в момента е много буйна, валя много през последните няколко дни. Всички служби са мобилизирани и работят на пълни обороти", написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, след оглед на пораженията от придошлата река.

Вчера буйните води скъсаха дига и водата подкопа пътя и срути моста. Така жителите на Блатска останаха без пряка връзка за общинския център и Гоце Делчев. Има обиколен път, но той удължава разстоянието с повече от 30 км в едната посока. 

Премиерът Борисов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

Снимка: Фейсбук

"Дигите се възстановяват на много места. Тук строихме улици, пътища, водопроводи, пречиствателни станции и това е причината да останат по-малко пари за укрепване на дигите, но сега природата ни подсказа, че трябва да се заемем и с това", заяви Борисов.

Премиерът пое ангажимент да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града.