"И трите сигнала, за които давах сведения, са за, че някой нещо чул. Че някой, когато правил крос, нещо говорил. Това са сигнали от 2009 до 2012 г. те са за заплаха, че някой ще го ям".

Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след разпита в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Той бе призован за снемане на сведения. 

Борисов влезе и излезе от сградата на ГДНП на фона на скандирания в негова подкрепа и аплодисменти от симпатизанти на ГЕРБ. Бившият премиер заяви, че никой не е организирал протестиращите.

Бойко Борисов коментира и среднощното решение на ЦИК той да не бъде обявяван за народен представител от 25 МИР-София.

"ЦИК в желанието си да ме унижава ме остави депутат. Само че като депутат не могат да ме викнат тук. Затова посред нощ си смениха решението. Изключително професионално отношение на колеги", коментира Борисов.

Разпитът на Борисов продължи по-малко от час, а на излизане и той, и адвокатът му бяха лаконични.

„Изключително професионално отношение на колегите. И за съжаление и по трите сигнала, където давах сведения, всичките са за че някой нещо чул. Че някой, когато правил крос, нещо говорил и това са от 2009 г. до 2012 г.“, обяви Борисов.

Един от сигналите е за заплаха с убийство към бивш шеф на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). По случая бяха разпитани двама бивши прокурори и ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов.

„Как си представяте в кабинета на министър-председателя, той да извика някой и да го заплаши с убийство“, попита Найденов.

Вторият сигнал е за съобщения, писани от Борисов на Сесил Каратанчева.

За тях през 2009 г. баща ѝ заяви, че били неприлични, а бившият премиер отрече. С Радослав Каратанчев до момента не се свързахме.  

Тази вечер Сесил Каратанчева реагира във „Фейсбук“.

„По повод тиражираната новина, намесваща името ми, искам да кажа, че нямам нищо общо с този сигнал и случай. Семейна жена съм и не желая повече името ми да бъде свързвано със съчинения, измислици и провокации“, написа тя.

Третият сигнал е от Иван Танев с прякор Универсалния, научи bTV. Танев е издирван с червена бюлетина на Интерпол.