"От всичко, което се случи вчера, мога да коментирам заклинанията на политическите партии. Без този, без с онзи – това веднъж ни вкара три пъти в цикъл на избори. Ще ни вкара непоправимо и занапред“=

Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира последния развой на кризата на лятната академия "Жени ГЕРБ" в Албена.

"Омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убият политическия елит. Кирил Петков изговори 12 неистини в снощното си интервю. Това е контрапродуктивно за България", каза още той.

Борисов заяви, че е бил против да се иска вот на недоверие на кабинета „Петков“.

„Не че не го заслужават. Не, че не трябва да си отидат веднага, защото кражбите и корупцията в момента са в небивали размери“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Защо се разпадна тази коалиция – защото е абсолютно безпринципна. На уж десните с уж левите. Затова се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Дори завчера това беше парадокс – четирите партии си гласуваха бюджета, а пред парламента обясняваха как ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ сме нова коалиция. Това е шизофренизъм“, коментира още бившият премиер.

Той призова колегите си от другите политически партии да проявят разум, защото „Радев ще продължи да ни хвърля вината, че всичко виновно се намира в парламента“.