„Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС, както и с най-ниския външен дълг в Европа", каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в компания за производство на бойлери. 

Министър-председателят Бойко Борисов е на работно посещение във Варна. Заедно с него са кметът на града Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. 

"Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата", заяви Борисов.

"Съвместно трябва да работим хората, бизнесът и държавата в условията на пандемия. Виждате какви са мерките в другите държави. Нашите съседи не могат от вкъщи да излизат. На Нова година усетихте ли някакви забрани? В нашите съседи, с които все се сравняваме, това не е възможно“, посочи той.

"Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията. При първа възможност отворихме за учениците", отбеляза премиерът.  

Снимка: Министерски съвет
Според министър-председателя трябва повече оптимизъм и ваксиниране, за да излезе страната ни по-добре от ситуацията. "Днес пристигаха още 25 000 дози ваксини. До няколко дни ще дойде още една пратка и скоро ще започнем ваксинирането и на възрастните хора, и на учителите. Ваксинирането ще бъде безплатно и доброволно за всички български граждани", написа той във Фейсбук.

"Благодарение на мярката 60/40 само във Варна са запазени 10 000 работни места", посочи от своя страна Деница Сачева.

Платени са 22 млн. лева, допълни тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!