За пореден път БСП-Варна поиска незабавно разпускане на общинския съвет в морския град. На пресконференция председателят на Градския съвет на партията Борислав Гуцанов заяви, че с постоянните смени на свои кметове в морската столица, ГЕРБ са довели града до тотален хаос.

„Кметската въртележка във Варна започна след като мнозинството на ГЕРБ в съвета избра през март за временно изпълняващ длъжността за градоначалник доц. Христо Бозов. В края на април обаче пак мнозинството на ГЕРБ го свали и назначи на поста другия заместник-кмет арх. Димитър Николов. Бозов обжалва решението и преди дни съдът го върна обратно в кметския кабинет. Още на следващия ден той издаде заповеди за уволнение на арх. Димитър Николов и на главния секретар на общината. После излезе в отпуск и упълномощи Богдан Караденчев да изпълнява функциите му. Междувременно общинският съвет пък обжалва решението за връщането на Бозов и така се стигна до абсурдна ситуация, която хвърли Варна в тотален управленски хаос”, пише в позицията на левицата.

„Ако не беше трагично щеше да е комично. Ще се окаже, че за шест месеца Варна ще има пет кмета. Ние да не сме Долно нанагорнище? Няма подобно безумно управление. Считам, че единствената възможност да се излезе от тази ситуация, и това е решението на градското ръководство, са избори за нов общински съвет”, заяви Борислав Гуцанов.

„За три години и половина Варна от водещ град в държавата се превърна в една развалина. Какво още трябва да се случи? Колко правни абсурда и колко смени още трябват, за да стане ясно, че този общински съвет трябва да си отиде“, добави той.

Според Гуцанов управленското безумие, което ГЕРБ са сътворили в града, не трябва да продължава и незабавно трябва да бъде спряно.