Сплашване или провокиране на обществено недоволство това са основните версии, по които работи полицията във връзка с откритото взривно устройството в столичния квартал „Младост”.  В пакета е намерена бележка, която гласи, че следващия път ще бъде сложена амониева селитра. 

Това е вещество, което в комбинация с други продукти може да предизвика силен взрив, обясни шефът на столичната полиция Младен Маринов.

„До момента още не може да се каже какво е веществото, което трябва да възпроизведе взрива и какво е неговото количество. Според специалистите не е направен така, че да убива, а по-скоро ефектът е бил гръм или за сплашване, или за предизвикване на внимание към дадения обект“, каза още Младен Маринов.

Към момента няма заподозрени за поставеното взривно устройство. Ще бъдат разпитани и организаторите на протестите, и служители в общината.

Засега видът на взривното вещество не е установен.

То беше намерено близо до строеж, срещу който имаше граждански протести, и по-късно беше обезвредено.

Било е поставено в кашон близо до бл. 70. Мястото е оживено.

Строежът е обект на недоволство от местните жители, които няколко пъти протестираха срещу  него през последната година. 

Стигна се и до оставка на районния кмет. Изборите дадоха властта в ръцете на Десислава Иванчева, която обеща, че няма да се строи. Изненадващо миналия месец общината се е споразумяла с инвеститора и строителството е започнало.

„Подадени са документи, документите отговарят, съответно има разрешително за строеж”, коментира Иванчева. 

От фирмата инвеститор на строителния обект отрекоха да имат нещо общо с взривното устройство, като отказаха да застанат пред камерата на bTV.