Зов за помощ за 10-годишния Дени. Момчето е болно от левкемия и се лекува в Израел, където премина през химиотерапия. Сега Дени отново има нужда от помощ, за да пристъпи вече към трансплантация.

Всеки, който желае, може да го подкрепи, като дари средства. 

Дарителска сметка: BG08UNCR70001524243279

БАНКА: UniCredit Bulbank

Титуляр: Денислав Димитров Георгиев

Снимка: btvnovinite.bg

Дени заболява от левкемия през 2017 г. Година по-късно вече е в ремисия, но в края на миналата година болестта отново се връща.  

За около два месеца с помощта на bTV семейството успява да събере сумата от 280 000 долара и момчето преминава през химиотерапия. Подготвя се за трансплантация.

"Това беше за курсовете, които детето проведе с химиотерапиите и с болничния престой, който се удължи много", разказва Димитър Георгиев – баща на момчето.

Снимка: btvnovinite.bg

На Дени му предстои трансплантация на костен мозък. Вече има и донор. Но сега детето се нуждае от пари за лекарства преди операцията.

"Детето е много желателно да взема това лекарство, тъй като при самата трансплантация, неговият имунитет се свежда до нула. Това са лекарства, които се дават на детето да не отхвърля донора и в същото време по-лесно да го възприеме", допълва бащата.

А мечтите на Дени са прости.

"Да изляза навън, защото когато ходим на някакви прегледи просто, като изляза навън и ми се връщат много спомени от България и разходки, игри, разхождахме нашето куче Норт и ми липсват всякакви паркове", казва малкият Денислав Георгиев. 

За да завърши лечението на Дени е необходима сумата от 125 000 долара. До момента са събрани близо 25 000. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!