Състоянието на болните майка и дъщеря от Панагюрище се подобрява, но все още имат нужда от грижи и помощ.

Цвета и Тотка са майка и дъщеря, които живеят в един дом, но в различни стаи. Цвета е с парализа на краката, а Тотка е без крака, без зрение и с диабет.

Месец след като ви разказахме историята им, една от стаите вече е ремонтирана, благодарение на доброволци, а Цвета се движи с проходилка и помощта на придружител.

От общината изпратили психолог, който ги посетил само два пъти.  Тотка  не губи надежда. Казва, че вижда светлина и се надява отново да прогледне. „Много ще бъда благодарна, ако някой лекар се наеме да ме прегледа, да каже поне има ли шанс, защото се надявам да има”, споделя Тотка Георгиева.

Майка й продължава да опитва да се движи, защото иначе ще остане труп.

В жилището тече ремонт благодарение на семейството на Дима Димитрова, която отделя  и време, и пари,  за да помага на жените. „Наблегнахме на лечението на баба Цвета, тъй като имаше спешна нужда. Подготвяме една от стаите за зимния сезон -да са заедно, да се подкрепят двете”, коментира тя.

Все още социален работник посещава жените само за 4 часа на ден. От общината предлагат ежедневно посещение на дневния център в града. 

Цвета и Тотка обаче се страхуват и молят за удължаване на работното време на социалния работник, защото когато са сами не могат дори да запалят лампите. 

Цялата история за борбата им за живот вижте във видеото:

Ако искате да помогнете на Цвета и Тотка, може да го направите:

Тотка Йорданова Георгиева
Централна кооперативна банка
IBAN BG57 CECB 9790 1050  9669 00
Телефон за контакт: Дима Попова 0897 019 112