Многопрофилната болница за активно лечение в Дулово временно преустановява дейността на неврологичното и хирургичното отделение. Това съобщиха от Дуловската община, позовавайки се на информация на д-р Любомир Минков, заместващ управител на болницата.

Неврологичното отделение преустановява дейността си поради временна липса на лекари. Останалият медицински и немедицински персонал е в платен годишен отпуск до възстановяване на дейността.

Хирургичното отделение преустановява дейността си поради високата заболеваемост на медицинския персонал, водеща до невъзможност за съставяне на график.

Останалите лекари изпълняват график на дежурства по болница, а другият медицински персонал е в платен годишен отпуск.

Поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 като цяло, болницата работи с намален капацитет и недостиг на персонал. Вътрешно отделение, в което сега се лекуват единствено пациенти с COVID-19, също изпитва затруднения по отношение на медицинския персонал.

При поетапно възстановяване и завръщане на боледуващия персонал ще бъде възобновена и дейността на съответните отделения, се посочва в съобщението.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!