Щом е казал президентът, ще има осветляване на предишното правителство, дотолкова, доколкото времето ни позволи. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на излизане от сградата на Министерския съвет, след официалното приемане на поста от досегашния министър Христо Терзийски. 

„С г-н Терзийски обсъдихме няколко неща, имахме това време, сега ще продължим разговора, за да се придобие максимално информация за това какво е състоянието в Министерството на вътрешните работи в общ план, тъй като не можем да обсъждаме детайли. Впоследствие, когато започнем същинската работа, добием необходимата информация, ще имате удоволствието да получите необходимата информация. Може би, няколко дни ще бъдат необходими, за да може да се навлезе истински в проблематиката на това голямо и сложно ведомство“, каза той преди влизането в сградата на МВР. 

Рашков уточни, че ще се подходи с нужната отговорност, главно във връзка с подготовката на изборите. „Ще вземем всички мерки, които законът предвижда за функциите, дейността, правомощията на органите на Министерството на вътрешните работи, така че гарантираме на българските граждани честни, прозрачни и избори, които няма да имат основание да оспорват“. 

Служебният министър на МВР посочи, че ще работи активно за пресичане на купения вот, защото той изкривява политическата картина в страната. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е една приоритетна задача, която е известна, не е тайна, защото и президентът обърна внимание на нея днес. Иначе, другите задачи, които в общ план подчертавам, това са рутинните – в кратък срок трябва да обезпечим онова, което Министерството дължи на обществото – спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността, също така обърнах внимание на тези вече летни месеци, които предстоят, са предпоставка за засилване на миграционния натиск и Министерството на вътрешните работи в този смисъл има изключително важни задачи, които ще направим всичко възможно, за да изпълним“, завърши служебният министър на МВР. 

Терзийски заяви, че се оттегля емоционално от поста след 25 години работа във ведомството. „25 години съм работил в Министерството и наистина си тръгвам емоционално, защото това е една от най-важните части в моя живот. Сърцето ми остава с МВР. Всичко, което е необходимо от моя страна, ще бъде направено и пожелавам успех на г-н Рашков“, посочи той.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!