Битка на червени олигарси, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов окачестви скандала „Дончев – Цацаров”. Той посети днес Бургас.

Според лидера на ГЕРБ причината е предварителното разпределение на постове, което в БСП направили за управление на държавата – уверени, че ще спечелят изборите.

 „Мобифони и червените баби, война между червените олигарси и кой да надделее вътре в партията и е много труден техният баланс. Сега още не могат да изживеят загубата, бяха разпределили постовете, поели са доста ангажименти, индиректно ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви сега", каза Борисов.

Към Цацаров и Дончев

"Надявам се, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да приказват хора, които много, много пари са влели в тези два избора – президентски и парламентарни", коментира по-късно в Ямбол Борисов.

Той посочи, че "червените олигарси" опитват да прехвърлят проблем "от болната глава на здравата": "„Пак ще ви припомня кой махна трите посредници от Русия до България за природен газ и защо между България и Русия е имало три посредници, като всеки е вдигал цената 20 години. Дойде ГЕРБ и това го прекратихме. Стотици милиони пари. Изведнъж сега си бяха подредили постовете, бяха си ги платили".

"Това за главния прокурор е една обица на ухото, че „червените" олигарси правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях, защото това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки е обица на ухото", каза Борисов и подчерта, че с главния прокурор се е виждал само по работа.

Като Чернобил

Относно откритият уран във водата в Хасково Борисов сравни случая с реакцията на властите в България след аварията в Чернобил. Подобно сравнение през седмицата направи и президентът Румен Радев.