„На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно”.  С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира в Девин евентуалния политически проект на шоумена Слави Трифонов. Борисов му пожела успех, защото „това е демокрацията“.

Вечера Слави Трифонов изпрати открито писмо, с което обяви, че ще търси нови хора, които да заменят сегашната политическа класа.

„Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия и тогава става ясно колко трудно става. Ако е голяма партията, например ГЕЕБ има 1200-1300 само общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри , депутати, шефове на агенции, зам.-областни управители, кметове, зам.-кметове. От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш”, попита Борисов.

„Един да те издъни, месеци наред се обясняваш. И казват: Това е управлението на ГЕРБ. Така че на думи е лесно, на като видим хората, ще стане ясно. Но му пожелавам успех, това е демокрацията”, допълни премиерът.

Той беше гост на официалната церемония за откриването на  реконструирания топлопровод за минерална вода, заедно със строителния министър Николай Нанков . Подменен е  11,5 км. довеждащ водопровод за минералната вода от находище Беденски бани до Девин. Това стана с целеви  средства, отпуснати от  правителството средства в размер на 2 460 000 лева.