„Единствената причина да изчакам последния момент е да може сегашният президент да си изкара мандата в необходимия комфорт – непрекъснато идват президенти, той пътува”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно неясната все още кандидатура на партията му за държавен глава.

В студиото на „Тази сутрин” лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев обвини ГЕРБ, че нарочно изчакват с обявяването на кандидата си, за да имат време за договорки с ДПС.

„Имам готов играч”, заяви сега Борисов и добави, че може да го обяви още утре.

По думите му обаче бил притеснен, тъй като политическите партии абдикирали от президентските избори.

„Това, което досега съм чувал, е, че се търсят все някакви кандидати, които да са общи, на много хора. Не мога да разбера, ако разсъждаваме, защо тогава партиите изобщо ще издигат кандидати, ще харчим партийни пари”, заяви премиерът.

„От Реформаторския блок заявиха, че Гражданският съвет ще номинира кандидат, т.е. няма да носи партийна принадлежност, не може да му се търси отговорност по никакъв начин от никого. Сходна била позиция на БСП – търсели коалиция с редица партии, а лидерът им не искал да поеме отговорност.”

„Неслучайно ги изчаквам, за да видя докъде ще им стигне фантазията в издигането на кандидат-президент. До този момент основните сили са заявили, че няма да имат свой, а ще има някакви хора, които ще изберат двойка, която всъщност няма да е от тях, а от някой друг”, каза още Борисов.

Използвани са материали на БТА, БГНЕС