„Ама и аз искам оставката на Радев (президента Румен Радев). Всеки иска оставка на някого. Един може да иска на Лозан Панов, друг на Радев, трети на Борисов“. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпроса дали ще подаде оставка, каквито са исканията на протестиращите.

Той напомни, че по конституция и съгласно принципите на демокрацията на власт се идва след избори.

Борисов потвърди решението, че със сила палатковите лагери в центъра на София няма да бъдат премахвани. Призова обаче протестиращите и организаторите да  спазват законите и обществения ред, след като настояват за ред и законност.

„Да не слагаме всички под общ знаменател, но има демонстранти, които – тази вечер ги видяхме, къртят, чупят, рушат, събират камини и дървета, за да нападат полицаите. И полицаите имат майки, които ги чакат да се върнат от дежурство живи и здрави. И тези, които са там, и те също трябва да са живи и здрави. Ние сме българи и трябва да си защитим всеки един човек“, коментира още премиерът.

Поста си от вчера във „Фейсбук“ той коментира така: „Най добре е да си сверяваме нещата с децата, защото са най-чисти... каквото и да им кажа на малките, правят точно обратното – недей се мокри, недей пипа. Карам се, той отива и нарочно го прави, докато не дойде майка му да му се скара“.

Бойко Борисов заедно с вътрешния министър Христо Терзийски инспектираха борбата с пожара при Лесово.

Като слушах останах с впечатление, че е изгоряла границата, че е изгоряла държавата, обясни посещението си на място министър-председателят.