„Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме”. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, който на Коледа отново посети опустошеното село Хитрино.

В селото, което пострада от взрив на част от влакова композиция на 10 декември, днес се събраха Борисов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и регионалният мюфтия Месут Мехмедов.

"Коледа е, всички празнуват, затова ние дойдохме. Много съм благодарен на мюфтията и владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино", каза още Борисов. 

По думите му селото се е разминало от много по-голямо зло: „Можеше Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители”. 

Премиерът уточни, че отпуснатите и събрани средства за Хитрино са достатъчни и допълни, че с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ са се разбрали през пролетта да се срещнат в селото на новото спортно игрище, за което също са отпуснати пари.