Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите, за да обсъдят два проблема – войната по пътищата и двойния стандарт на храните у нас и в Западна Европа.

На заседанието присъстват министърът на земеделието Румен Порожанов, вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски, финансовият Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и вицепремиера Томислав Дончев.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, заяви премиерът в началото на заседанието.

„Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – може би от времето на апартейда останало – за един храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Това е едно от малкото предавания, които гледам (рубриката "Чети етикета" на Биляна Гавазова по bTV).

Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот“, посочи Борисов.

Вижте повече във видеото: