„От чалгата ще минем на рап и след 3-4 месеца пак ще кажете дайте пари“ – така бившият премиер Бойко Борисов коментира кандидатурата на рапъра Ицо Хазарта за депутат.

„В момента ние сме във война с COVID-19, всеки ден гинат по 80 българи. Пак ще ги бием на изборите. Хората видяха, че не могат“, допълни Борисов.

По повод протеста на пътните строители, които втори ден докарват тежката си механизация на жълтите павета в София, Борисов заяви: „Ако бяхме в управлението и строителните компании бяха отпред, щях да им дам ясен знак, че договорите трябва да се изпълнят в срок. Те са златни за манипулация в момента да свършат работа за държавата, а те ги карат да не работят и да стоят на протест."

По думите му цените са поскъпнали с над 30% и забавянето на всякакви инфраструктурни проекти би било пагубно за фирмите.

„Да си построят лотовете по „Хемус“ и други в срок, защото при днешните цени ще капитулират веднага. Или трябва веднага да започнат да строят, или ще фалират“, каза бившият премиер.

„Преди дни се обзаложих, че токът ще стане над 500 лв. Довечера борсата ще затвори при 567 лева за мегават час. При лошия Бойко 10 г. – 70 лв. ток“, каза Борисов.

Той допълни, че настоящото правителство го обвинява в поставяне на капани.

„Казват Борисов е виновен за потъналия кораб. Какво да направим, да слагаме кранове в морето ли?“, попита Борисов.

„Цената на газа го изпуснаха. За коронавируса – 200 души са починали за последните два дни. Никакви мерки, нищо, никаква компенсация“, казва още Борисов.