Проверих напредъка на ремонтите по виадуктите на АМ „Тракия”. Работи се без почивка. Очакванията са, че за първи юли ремонтите ще приключат.

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук” и сподели видео, в което прави инспекция на реконструкцията.

Снимка: Министерски съвет

Строително-ремонтните дейности се извършват на 20-ия км на АМ „Тракия“ край Вакарел, в дясното платно и обхващат горното и долното строене на пътното съоръжение.

„Дойдох, за да видя как работят хората. На 70 метра височина сме, без почивка се работи. Исках да уверим хората, че за първи юли ремонтите ще приключат", заяви Борисов.

Министър-председателят попита работниците какво остава да се направи, а те му отговориха, че дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и др. 

По-късно премиерът отиде в Раковски, за да провери как градът се е подготвил за посещението на папа Франциск. Отново в профила си в социалната мрежа той показа как преминава инспекцията.

Борисов изтъкна, че посещението на папа Франциск е важно и цял свят ще го следи. Това е знак на свят човек, на обичан папа, добави министър-председателят.

По думите му, посещението е реклама не само за нашата държава, но и за Република Северна Македония, особено с оглед на пътя, който двете страни извървяха и подписания договор за добросъседство.

За втори път папа посещава България, което означава че демократичните процеси са необратими, подчерта още министър-председателят.