Ден след като стенограмата от първата среща при президента по казуса КТБ беше разсекретена, премиерът Бойко Борисов обяви, че той повече няма да участва на подобни срещи.

Според Борисов, който през 2014 г. бе в опозиция, изваждането на стенограмата обезсмисля провеждането на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) при държавния глава.

„Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре – заяви Борисов. – Иначе няма да допусна след година – две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това. КСНС беше единственото място, където управляващи, опозиция, служба или отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят и да си кажат мнението по дадена тема.

В предаването „Тази събота“ по bTV бившият лидер на БСП и бивш председател на парламента Михаил Миков обобщи, че времето е показало, че е взето по-доброто решение, а отказа да се въведе банкова ваканция всъщност не е решен срещите при президента.