„А защо искате да ме понижавате?”, така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос дали е възможно кандидатът на ГЕРБ на предстоящите президентски избори да се казва Борисов.

Премиерът даде интервю пред австрийската обществена телевизия O Ер Еф (ORF.at), въпросите бяха на журналиста Атанас Малеев.

ГЕРБ все още не са обявили официално своя кандидат за президентския вот. От партията съобщиха, че това ще стане на 2 октомври. Изборите са един месец и четири дни по-късно – на 6 ноември.

Въпреки призивите на левицата самият Борисов да се включи в президентската надпревара, има силни индикации, че кандидатът на ГЕРБ ще е жена – това подсказа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тази възможност беше потвърдена в ефира на bTV и от бившия конституционен съдия Георги Марков, който обаче отказа да назове името на кандидата, макар да съобщи, че го знае.  

Според Цветанов кандидатът на ГЕРБ ще успее да спечели президентските избори още на първия тур, при това с голяма преднина.

Скорошно изследване на социологическата агенция „Алфа Рисърч” обаче сочи, че изходът от президентския вот ще се реши на балотажа.