„От заклинанията от сутринта аз не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС, ПП-ДБ могат само с „Възраждане“ и БСП от това, което разбирам. Не могат с ГЕРБ и ДПС. „Възраждане“ пък казват или сме само ние, или никой. Така че математика в случая няма“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува на изборите „2 в 1“. Той избра да го направи с хартиени бюлетини.

„Гласувах да не ви взимат по 1 лев за всеки литър дизел и бензин. Да не плащате по 30% на посредниците. Контрабандата да не продължава да се вихри и да не се даде възможност Корнелия Нинова пак по кешовите потоци – цитирам Асен Василев, да върви“, каза още Борисов.

„Мечтая за България, в която няма кешови потоци“, допълни той.

„От сутринта слушах само заклинания. Затова повече да се съсредоточим върху европейските избори и да кажа, че те са изключително важни, защото през следващия един месец стабилните държави ще имат глас и възможност да участват в избора на председател на ЕК и ЕП. Много е грозно да отива служебен премиер и да участва, който и да е той“, каза още Борисов.

„Затова гласувах да се спре този кеш последните четири години. Да започнем да изпълняваме обещанията си, които дадохме, че ще продължи и „Струма“, и „Хемус“ и „Търново - Русе“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Ние от месеци наред казваме, че само с ДПС няма да направим правителство. Това не попречи на ПП-ДБ да си изградят цялата предизборна кампания само върху това“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Следете всичко за изборния ден в нашите онлайн репортажи: